Kolagēns jeb “Jaunības proteīns” – kuram un kādēļ tas ir vajadzīgs?
top of page

Kolagēns jeb “Jaunības proteīns” – kuram un kādēļ tas ir vajadzīgs?


Būt jaunam un veselīgam ir mūsdienu pasaules devīze. Mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā slimībām un novecošanai vienkārši nav laika. Mūsdienās jaunība nav kaprīze, bet gan nepieciešamība, kas ir viena no personīgo panākumu nosacījumiem. Šī iemesla dēļ gan skaistumkopšanas industrija, gan medicīna pieliek lielas pūles, lai apkarotu novecošanu.

Tomēr, ja agrāk šo nozaru pūliņi bija vērsti uz novecošanās pazīmju apkarošanu, tad šodien uzsvars tiek likts uz šī dabiskā procesa novēršanu. Katram ir jāzina par vienu no visefektīvākajiem instrumentiem, kas ir arī lieliska alternatīva skaistumkopšanas injekcijām un plastiskajām operācijām. Atjaunojot vienu no vissvarīgāko elementu ražošanas procesiem organismā, uzlabosiet gan ādas elastību, gan sirds un asinsvadu sistēmu. Šo ķermenim tik ļoti nepieciešamo elementu sauc par “Jaunības olbaltumvielu” jeb kolagēnu.

Rodas jautājumi par hialuronskābes, Botox un jo īpaši plastiskās operācijas injekciju lietošanas nepieciešamību, ja organisms pats var atsākt kolagēna ražošanu un atjaunošanās procesu. Citiem vārdiem sakot, mēs esam jauni, kad mūsu ķermenī ir pietiekami daudz kolagēna, ko ražo cilvēka saistaudu šūnas, kas ir atbildīgas par locītavu, skrimšļu, ādas un cīpslu funkcionalitāti un vitalitāti. Kolagēns nodrošina locītavu kustīgumu, ādas elastību un muskuļu-skeleta sistēmas izturību. Varētu teikt, ka kolagēns, kas ir saistaudu pamats un rada saites starp tā šūnām, rada cilvēka ķermeņa iekšējo rami un satur to kopā.

Novecošanās sākas tāpēc, ka samazinās kolagēna daudzums šūnās. Skaistumkopšanas injekcijas spēj atrisināt tikai redzamās novecošanās problēmu un radīt virspusēju efektu, pozitīvi neietekmējot iekšējo procesu. Tas pats attiecas uz krēmiem, kas satur kolagēnu – tie to daļēji piegādā ārējā ādas slānī, neietekmējot procesu no iekšpuses, un tas nozīmē, ka laika gaitā jums arvien biežāk būs nepieciešami šādi ārējie līdzekļi, lai gan to ietekme būs arvien mazāka.

Tomēr tam ir atrisinājums – lietojot kolagēnu iekšķīgi tiek nodrošināts, ka tas nonāk kuņģa-zarnu traktā, tiek absorbēts asinīs un tālāk izplatīts visā ķermenī un saistaudu šūnu membrānās. Tādā veidā jūs stiprināt savu ķermeņa rāmi no iekšpuses, nodrošinot jauneklīgu ādu un atjaunojot iekšējos orgānus.

Kolagēns nav brīnumlīdzeklis novecošanās pazīmju apkarošanai, bet tas ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem novecošanās procesa palēnināšanai, kas labvēlīgi ietekmē ādu, matus, nagus, stāju, locītavas un pat redzi! Tas viss būtu jāatceras, izvēloties līdzekļus kopšanai un jaunības pagarināšanai.

Tomēr viss nav tik vienkārši vēl nebeidzas. Tirgū ir pieejams dažādas izcelsmes produkti, kas satur dažāda tipa kolagēnu (I, II, III tipu), tāpēc ir arī ļoti svarīgi saprast, kas cilvēka ķermenim tiešām vajadzīgs un kas darbojas labāk. Neskaitāmi klīniskie pētījumi ir pierādījuši, ka tieši Jūras kolagēns spēj piepildīt cilvēka saistaudus visefektīvāk. Kāpēc un ar ko atšķiras dzīvnieku un jūras izcelsmes kolagēns, var lasīt sadaļā "Atšķirība starp jūras un citiem kolagēna tipiem. Kāpēc cilvēkiem ir nepieciešami skaistuma jūras proteīni?

bottom of page